Studijski program

Programski modul Novi mediji na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu obrađuje heterogen skup eksperimentalnih umetničkih pristupa, metodologija i kulturne fenomenologije, koji su nastajali od polovine 20 veka do danas.

Osmišljen je na osnovu dvadesetogodišnjeg umetničkog, autorskog i pedagoškog iskustva u istraživanju novomedijske umetnosti. Zasnovan je na prožimanju fundamentalnih likovnih veština—pre svega crtanja—i opsežnog umetničkog obrazovanja koje odlikuje obrazovni imidž FLU, sa složenim poetikama, metodologijama i tehnikama novomedijske umetnosti. Logistički je fleksibilan i uvažava postojeće materijalne uslove imajući u vidu razvojnu strategiju koju nalaže novomedijsko umetničko obrazovanje.

Kurikulum programa Novi mediji predstavlja usklađenu kombinaciju umetničkih, teorijsko-umetničkih i društveno-humanističkih predmeta. Specifični predmeti na programu su Uvod u novomedijsku umetnost, Transmedijska istraživanja, Tehnologija novih medija i Diskurzivne prakse umetnosti i medija. Transmedijska istraživanja je glavni umetnički predmet na ovom programu. Ova struktura specifičnih predmeta je platforma za realizaciju kvalitetne nastave, za razvoj kurikuluma uvođenjem novih, specifično profilisanih predmeta i za akademsko-tehničku saradnju sa drugim institucijama.

Prostori i oprema

Prostori odseka za Nove medijie se nalazi na Senjaku, u Bulevaru Vojvode Putnika 68. Nastava iz predmeta Transmedijska istrazivanja se odrzava u klasama 10, 11, 12 na prvom spratu, dok se predavanja iz Uvoda, Diskurzivnih praksi i Tehnologija odrzavaju u Amfiteatru.

Struktura studijskog programa

Raspored i kalendar

Upis